Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνταγή


...μια ιστορία χρόνων στο εδώ και στο τώρα, χαρισμένη...


συνοδευόμενη από ένα απόσπασμα του "Cap ou pas cap...?" :


"Κι αν ο κλιματισμός της ζωής μου χαλάσει και σε μέρες καύσωνα σαν κι αυτήν δεν μπορώ να σε δροσίσω με την ίδια ευκολία και την ίδια επιτυχία; Κι αν σου ζητήσω να μαζέψεις ότι απέμεινε από το δέρμα μου στα σεντόνια και να το πετάξεις από το μπαλκόνι; Αντέχεις να μην με ρωτήσεις γιατί; Κι αν σου ζητήσω να διαλέξεις ανάμεσα στην ομορφιά και στα σκουπίδια; Μπορείς να μην μου θυμώσεις; Αντέχεις; Κι αν σου πω πως αισθάνομαι για σένα μπορείς να μην προσπαθήσεις να προσγειώσεις τα λεγόμενά μου; Ε; Κι αν σου ζητήσω να με ξεδιψάσεις; Αντέχεις να παραδεχτείς ότι το κάνεις από έρωτα; Μπορείς να με βοηθήσεις να αλλάξω και τα τελευταία κομμάτια δέρματος που απέμειναν γαντζωμένα στα μπράτσα μου; Αντέχεις να φιλήσεις τις πληγές μου και να χαϊδέψεις τα πόδια μου; Αντέχεις να ξετυλιχτείς από το σεντόνι που κρύβει το κορμί σου και να πετάξεις την μάσκα της θλίψης στην θάλασσα;"


6 σχόλια:

  1. Μερικές φορές φοβάμαι πως αντί να βλέπουμε τη ψυχή του άλλου, στεκόμαστε στον τοίχο που ορθώνουμε μπροστά του, ή που μας ορθώνει.
    Σκέφτομαι κ εγώ έτσι τα δικά μου "αντέχεις".

    Λίγο ίσως η όποια κουραστική καθημερινότητα, τα πρέπει που τόσο σε απασχολούν, μια πόλη που ασφυκτιά. Ο καθένας μόνος, τυχερός αν κατασταλάξει με κάποιους, που να είναι κοντά σε ιδέες, ενδιαφέροντα, σε μια κοινωνία που ζηλεύει, παραμιλά, διαλύεται και τρελαίνεται.
    Σκέφτομαι πως κάποιοι δε μπορούν να ταιριάξουν με όλους, δε το θέλουν. Τραβούν τη δική τους πορεία, αηδιασμένοι από ένα ευρύ κομμάτι της κοινωνίας.
    Σε όλο αυτό αναρωτιέσαι, θα αγαπήσεις δίχως να σε επηρεάζει κάποιο κομμάτι του κόσμου; θα χαράξεις τη δική σου πορεία;
    Θα μπορέσεις να μη σε επηρεάσει;

    Η απάντηση στα δικά σου "αντέχεις", θα έρθει αν απαντήσεις πρώτος, αντέχεις;

    Καλές διαφυγές,
    καλές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -> Roadartist
      καλώς την! :)
      Αυτό ακριβώς είναι το "Αντέχεις;".
      κάτι ανάμεσα σε καθρέφτισμα, σε αφυπνιση, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε νου και καρδιά, ανάμεσα σε "εμένα" και σε "εσένα", σε "εμένα" και σε "εμένα", σε "εσένα" και σε "εσένα".
      Μόνο έτσι αν αφεθούμε και περπατήσουμε με γυμνά πέλματα θα βρούμε τον δρόμο. Στο θέατρο υπάρχει ο τέταρτος τοίχος ανάμεσα στον ηθοποιό και τον θεατή. Στην ζωή υπάρχει η ανασφάλεια, ο φόβος, η ανελευθερία, η έλλειψη αλληλεγγύης, παιδείας, κουλτούρας και αισθητικής.
      Με την ανάπτυξη ταχύτητας διαφυγής μία μάζα μπορεί να εκτοξευτεί στο διάστημα μακριά από το βαρυτικό πεδίο της γης. Ας "διαφύγουμε" και θα αντέξουμε!
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει! Η φωνούλα σου...το κομμάτι...η Μυρσίνη...όλα! Έτσι μου αρέσει να σε ακούω. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ το απολαμβάνω... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ->λιμανάκι
      Χαίρομαι που σου αρέσει! :)
      Είναι ένα τραγούδι που έρχεται μελωδικά από τα πρώτα μου χρόνια των ωδικών ταξιδιών και φτάνει μέχρι το τώρα μου.
      Όσο για την Μυρσίνη, ξεκουράζεται!
      Αυτή που με συνοδεύει εδώ είναι η Bleu. :)
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή